• Teatteri Jurkassa 21.1. ja 22.1.2020

  Vuosi 2020 alkoi kulttuurin merkeissä Teatteri Jurkassa. 21.1.2020 Lupilla oli yksityisnäytös 55 jäsenelle Rakastaja näytelmään ja 22.1. mukaan mahtui vielä 20 lupilaista. Milla Kangas ja Lauri Tilkanen esittivät intensiivisen näytelmän, jossa käsiteltiin ihmissuhteisiin liittyvän vallan lisäksi kipeän tunnistettavia vapauden, halun ja muutoksen teemoja.

 • Menneet vuodet

  Alta klikkaamalla pääset menneisiin.

 • Lupin perustaminen

  Kaikki alkoo vuanna 2008...

  Lupin toiminta sai alkunsa alkusyksystä 2008, jolloin Esa Nieminen ja Martti Tyynismaa istuivat kaffeella Lasipalatsissa. Keskustelun aikana he päättivät perustaa Helsinkiin pohojalaasille oman yhdistyksen.
  Heti alussa joukkoon pyydettiin eduskunnan tieto- ja viestintäjohtaja Marjo Timonen ja näyttelijä Oskari Katajisto.

  Näin asian kuvaa Lasipalatsia silloin johtanut Martti Tyynismaa:


  "Minut on yllättänyt kovasti se, miten aktiivista porukkaa pohjalaiset ovat. Olemme jättäneet kulttuuriperinnön vaalimisen ja uhoamisen toisille yhdistyksille. Me haemme ennen kaikkea verkostoitumista ja tarjoamme jäsenillemme mahdollisuutta tutustua pohjalaisjohtoisiin organisaatioihin ja pohjalaislähtöisiin maailmalla menestyneisiin ihmisiin."

   

  Lupin ensimmäinen tilaisuus oli 18.11.2008 Bio Rexissä. Avauksessa olivat mukana silloinen kunta- ja hallintoministeri Mari Kiviniemi (Jalasjärvi) ja peruspalveluministeri Paula Risikko (Härmä/Seinäjoki). Musiikista tilaisuudessa vastasi Antti Kleemola, syntyisin Kauhajoelta. Avauksen juonsi Esa Nieminen ja paikalle saapui kolmisensataa innokasta. Perinteiseen tapaan tilaisuuden jälkeen järjestettiin buffet.

   

   

 • Tunnelmakuvia Rakastaja näytelmästä

  Kuvissa yleisöä teatterin täydeltä, kohtaus näytelmästä, näyttelijöiden kiitokset sekä

  puheenjohtaja Anne Pollarin antamat kiitokset Lapuan Kankurien tuotteiden kera.

  broken image

  Kuvat: Katri Valtari ja Ossi Aura

 • Adventtiehtoo Vanhassa kirkossa 2.12.2019

  Pohojalaasten Lupin perinteinen Adventtiehtoo keräsi Vanhaan kirkkoon lähes 500 lupilaasta ja heidän ystäväänsä. Kuvassa kukitettuina illan esiintyjät kanttori Anna Pulli-Huomo, kirkkoherra Juha Rintamäki, muusikko Juha Tapio, sekä Lupin edustajina puheenjohtaja Anne Pollari ja illan juontaja Ismo Suksi.

  broken image

  Kuva: Terhi Ahvonen