• Lupin Blogi

  Lupin Blogissa tarkastellaan pohojalaasuutta sen syvimmissä merkityksissä

  Puriettiriihi

  Bloggaajana Matti Väisänen Fyrrykyrööstä

  Männävviikolla pirettihin taas Helesingis niin sanottu puriettiriihi. Nykyään se piretähän Säätytaloos siinä Nelmanninkarulla Suamen Pankkia vastapäätä. Elikkä karaokepaari Pataässän krannis, kuinka vain.

   

  Aikoonaasa kun mäkin viälä olin rivis, hallitus pruukas neuvotella Molnas siinä Esplanaarin pääs mutta nykyään Säätytaloo on varmahan kattottu paremmaksi kun soon niin komiasti remontootuki. Molnakin on viälä käytös, mutta siälä otetahan vastahan ulukomaalaasia korkioota viarahia ja juhulitahan ministeriöören pikkujouluja. Molemmiis huusholliis on toki hyvä trahteeri taloon pualesta, ei tuu näläkä eikä jano. Joskus tuntuu jotta liianki hyvä.

   

  Ministeriä tuarahan Aurilla eli Pemarilla paikan päälle ja sitten ne juaksoo portahat ylähä kuka jaksaa. Pekkarisen vauhtia ei oo toistaaseksi kukaa pannu paremmaksi. Mersunkin on joku ministeri valinnu virka-autoksi ja toki se messevä menopeli onki. Kääriäänen taas aikoonaasa käski puallustusministeriön virkakunnan ostaa Kooran, ja mikäs siinä, oikioota autoja näiren uusien Koorienkin kehutahan olovan. Ei soo enää mikää neliä pyärää jas loora. Matriitis käväästehnäni havaattin jotta siälä ei muita autoja taksiina ookkaa muuta Kooria vain.

   

  Trappujen yläpääs on pikkuunen pöytä johka justihin mahtuu kolome taikka neliä mikrofoonia. Siälä muutama toimittaja kyttää aamuvarahaasesta iltamyähälle jos joku ministeri suastuus selevittämähän mihinä kulloonki mennähän. Pääministeri välistä pirättääki kun sillon vapaus tiaroottaa vaikka piänemmiillä viskaaliilla ei oliskaa. Ja justihin pääministeri soonki joka osaa hallitusta parahiten kehua. Merian erustajat on tytyvääsiä kun saavat tiarommurut läppärillä elikkä pärillä kohta mailmalle. Toki Säätytaloolla pyärii kaiken mailman rosenttia ja riletanttia niin jotta puutet ei oo asiantuntemuksestakaa.

   

  Puriettiriihi on välttämätöön jotta hallitus saa sovittua tasavallan seuraavan vuaren tuloosta ja menoosta. Vois sanua jotta soon koko vuaren kestävän puriettirosessin liimaksi. Siälä käsitellähän keltaanen puriettikiria jokon valamisteltu supstanssiministeriöös ja karsittu valtiovaraanministeriös. Lopputuloksena on muutaman sivun lista johona on otettu kantaa kiriahan präntättyyhin numeroohin ja värsyyhin.

   

  Mones kohoras lukoo jotta kirian mukahan, ja toisis kohoris ilamootetahan ne muutokset jokka hallitus on neuvotteluuhnaasa päättäny. Jonsei ministeri saa asiaa tälle listalle, on asiahan jäläkikätehen vaikia palata. Ei toki maharotoon, hallitukselle ja eruskunnalle painetahan kokonaanen uusi kiria. Ja mattimyähääset voi saara muutoksia läpitte viälä eruskuntakäsittelyski.

   

  Puriettiriihen ei sais kestää kovan monta päivää ja sen tähären sinne pitääs jättää vain ne asiat josta ministeriö ei oo saanu tehtyä kauppoja valtiovaraanministeriön kaas. Politiikoonti tuloo kumminkin vahavasti mukahan ja sotkoo välistä asialtaasen käsittelyn. Ja jos joku pualue on lähärös hallituksesta, tämä käy satarosenttisella varmuurella jos puheenjohtaja panoo riihen juntturahan kräväämällä maharottomia.

   

  Puriettiriihes mitatahan hallituksen yksituumaasuus. Tuntuu vain jotta sen hintana on useen menojen lisääminen erilaasten hyvää tarkoottavien uuristusten tähären elikkä muuten vain. Ministerit lairasta laitahan pruukaa trossata jotta siihen ja siihen asiahan saatihin niin ja niin monta milioonaa eurua lisää. Mutta menojen jääryttämisestä ei kehuja saa eikä menojen leikkaamisesta kunnian kukkoo laula.

   

  Eruskunnas ministerit sitten kilipaa luetteloo kuinka tämä hallitus on lisänny menoja päinvastoon kun erellinen joka vain leikkas. Tosiasias toki kumpaakin tarvitahan jotta julukinen veleka eles jollain lailla pysyys raamis. Se kun rupiaa heleposti menöhön yli äyrähien niin kun Kyröönjoki keväällä. Ja patuaminen onkin silloon raakasti vaikiampaa.

   

  Ja olishan se kulukaa mahtavaa jos tulevakkin poliitikot ja virkamiähet sais voorollaasa nauttia puriettiriihen lämmöstä. Jottei nämä nykyyset ja erelliset olosi kaikkia euroja viälä syäny.

  broken image

  Lupin Bloki aloittaa eLupi-toiminnan

   

  Aktivoimme sähköisiä palveluja koronapandemian aikana

  Lupin hallitus päätti kokouksessaan 16.12.2020 aloittaa eLupi-toiminnan koronakriisin aikana. Kun fyysisiä kohtaamisia ei voida toteuttaa, tehdään sitten "sähköisiä" tapaamisia.

   

  Yksi osa eLupia on Lupin Bloki, jossa lupilaiset kirjoittavat jäsenistöä kiinnostavista aiheista. Tulemme laatimaan blogiteksteille juoksutuksen rungon, jolloin kirjoittaminen on helppoa. Nyt jokainen voi jo ruveta teroittamaan kynää!

   

  Toinen eLupin toimintatapa on videokokoukset Teamsilla tai Zoomilla toteutettuna. Tilaisuuksien kaavaksi kaavailtiin alustusta ja sitä seuraavaa keskustelua. Jos aiheita tulee mieleen, niin yhteys tänne päin - onnistuu hyvin "YHTEYDET" alasivun kautta.

   

  Kolmas eLupin toiminto ovat videot, painottuen haastatteluihin. Haastatellaan pohojalaasia eri alojen eksperttejä. Tämä antaa laajat mahdollisuudet mielenkiintoisiin videoihin.

   

  18.12.2020 Ossi Aura