Return to site

2018 oli Lupin 10. juhlavuosi

Kuva: Panu Ahvonen

Lupin juhlavuosi 2018 alkoi vierailulla Fujitsulle

Parikymmentä Lupin jäsentä vieraili Fujitsulla 24.1. Isäntänä toimi Heikki Rantala, joka on lähtöisin Kauhajoelta. Fujitsun Nordic-organisaation teknologiajohtaja Glen Koskela esitteli lupilaisille tekoälyn soveltamismahdollisuuksia ja Lupin jäsenet kyselivät innokkaasti tekoälystä. Lupin puolesta isäntänä toimi Pauli Liikala.

Tilaisuudessa kuvia otti Satu Pelttari

Lupin vierailu SOK-ryhmässä helmikuussa

Kolmisenkymmentä lupilaista vieraili 15.2. SOK:n pääkonttorissa. Isäntänämme toimi Kortesjärveltä kotoisin oleva SOK:n tietohallintojohtaja (CIO) Raimo Mäenpää. Hän esitteli meille S-ryhmän toimintaa. Erityisen mielenkiintoista oli kuulla S-ryhmän uuden Sipoossa olevan logistiikkakeskuksen toiminnasta ja mittasuhteista.

Raimon esityksen jälkeen jakaannuimme kahteen ryhmään ja tutustuimme vuoron perään Osuuskauppamuseoon ja SOK:n gallerian taidenäyttelyyn, jossa kuvataiteilija Henna Pohjola esitteli Kiinan ihmisoikeuskysymyksiin ja Falung Gong-liikkeeseen liittyviä piirroksiaan ja valokuvia.

Lupin puolesta isäntänä toimi Pauli Liikala.

Lupilaiset vierailulla Kankureilla huhtikuussa

Lupilaisten kovasti toivoma vierailu Lapuan Kankureille Helsingin Katariinankadun Store&Studio –myymälään saatiin sovitetuksi isäntäväen aikatauluihin 12.4.2018. Tilaisuudessa saimme kuulla Kankurien mielenkiintoisen tarinan neljännen polven kankurien, Jaana ja Esko Hjeltin kertomana. Tarinaan toi perspektiiviä ja sitä elävöitti vielä filmiltä nähtynä edeltävän sukupolven, Esko Hjeltin vanhempien muistelot yhtiön alkutaipaleelta. Näimme myös Kankurien tunnelmallisen ja mieleenpainuvan esittely- ja markkinointivideon. Koko myymälä oli täynnä silmänruokaa niin, ettei paremmasta väliä. Monelle iski valinnan vaikeus. Saimme myös nauttia pöydän antimista kauniin kattauksen keskellä – kuinkas muuten, kun kodin tekstiilejä tekevästä, aikaansa seuraavasta ja vuosien saatossa upeasti uudistumaan kyenneestä vientiyrityksestä on kyse. Lupin puolesta tilaisuutta emännöi Anne Pollari. Tilaan oli paikkoja 50, ilmoittautuneita 64.

Tilaisuus kirvoitti osallistujilta palautetta:” Kankureiden tarina on mielenkiintoinen, tarjoilut olivat erinomaiset ja mukavaa ostettavaakin löytyi”, ” Aina se on mahtavaa, kun pohojalaanen menestyy. Upea juttu. Hyviä tuotteita. En ehtiny paremmin perehtyä, mutta se meidän essu oli hyvä”.

Terhi Ahvonen otti kuvan illan esiintyjistä: Jaana ja Esko Hjelt sekä Lupin puheenjohtaja Anne Pollari.

Werner & Jarl kirjakaupassa tutustumassa kirjailija Satu Vasantolaan 24.4.

Pohjalaistaustainen esikoiskirjailija, Helsingin Sanomien toimittaja, Satu Vasantola oli Lupin vieraana romaaninsa "En palaa koskaan takaisin, luulen" tiimoilta. Tilaisuuden emäntänä toimi Bonnier Booksin markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen, hänkin pohjalaistaustainen. Tilaisuuteen mahtui 30 lupilaista, jotka saivat kuulla Sadun ja Reetan innostavaa ja monin paikoin samaistuttavaakin tarinointia pohjalaisjuurista. Tilaisuuden oli junaillut kökkäporukan Anna-Maija Mäki-Fränti ja emännöi Anne Pollari.

Kuvat otti Terhi Ahvonen: Satu Vasantola ja Reetta Miettinen, jolla kädessä Sadun esikoisromaani. Alemmassa kuvassa lupilaisia kuuntelemassa esiintyjiä.

Työmarkkinapäättäjiä kevätkauden päättäjäisissä

Lupin 10-vuotisjuhlavuoden kevätkauden päätöstilaisuudessa 17.5.2018 hotelli Presidentissä oli koolla Maija Pihlajamäen/Jyty aloitteesta eteläpohjalaistaustaiset työmarkkinapäättäjät Markku Jalonen (KT) sekä Maija itse, keskipohjalaistaustaiset Antti Palola (STTK) ja elinkeinoministeri Mika Lintilä. Eteläpohjalais-katalonialaistaustainen Verkkouutisten päätoimittaja Alberto Claramunt johdatteli keskustelun kulkua herkullisesti vuoroon aivan asiallisesta ja tiukasta asiasta kevennyksien kautta asian viereen. Kuulijakunta sai hörähdellä moneen otteeseen, sen verran hyviä sutkauksia ja kertojantaitoja keskustelijamme osoittivat. Tunnelma oli kotoosen leppoosa. Lupilaaset viihtyivät ja kilvan kiittelivät tilaisuutta erinomaiseksi ja onnistuneeksi. Yksi jos toinen kommentoi ”oli mukavaa”. Yksi lupilaisista kertoi lähteneensä ajamaan Vaasasta lounaan jälkeen tehden hellepäivänä vain yhden pakollisen biologisen pysähdyksen. Auto parkkiin kotinurkille Töölöön, hyppäys ratikkaan – ja ehti! Loppukommenttina: Erinomainen tilaisuus – kyllä kannatti! Ilahduttavaksi koettiin myös, kun kiireiset vieraamme jäivät lupilaisten seuraksi myös iltapalalle ja lasilliselle viiniä. Näin saatiin rupatelluksi vielä vapaamuotoisesti. TIlaisuuteen osallistui 50 henkeä. Lupin puolesta tilaisuutta emännöi Anne Pollari.

Kuvat: Terhi Ahvonen

Haastattelija ja tentattavat: Alberto Claramunt, Antti Palola, Mika Lintilä, Maija Pihlajamäki, Markku Jalonen sekä Lupin puheenjohtaja Anne Pollari.

Lupin vuosikokous toukokuussa

Lupin sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 31.5.2018 Pub Peräkammarissa. Lupin hallituksessa eli kökkäporukassa jatkavat entiset: Anne Pollari (pj), Terhi Ahvonen, Aino Alppinen ja Anna-Maija Mäki-Fränti. Pauli Liikala oli ilmoittanut luopuvansa hallituspaikastaan toimittuaan kökkäporukassa vuodesta 2015. Uutena jäsenenä kökkäporukkaan valittiin pohjalais-katalonialainen Alberto Claramunt (s. Seinäjoki).
 

Kuvassa vuosikokouksen osallistujia. Kuvat: Terhi Ahvonen

Lupin kökkäporukan puheenjohtaja Anne Pollari kiitti Pauli Liikalaa kolmen vuoden kökästä.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK