Return to site

Lupivuosi 2017 - Suomi100 hengessä

Kuva: "Juhannus Isooskyröös" Panu Ahvonen

Henki-Fennian vieraina tammikuussa

Lupin vuosi käynnistyi 17.1.2017 komeasti Henki-Fennian/tj Seppo Rinta isännöimässä tilaisuudessa.

Illan teemana oli 100-vuotiaan Suomen historiaa liipaten juuret. Upeaääninen laulaja/näyttelijä Milla Kangas johdatteli meitä tunnelmallisissa merkeissä lauluin ja tarinoin pohtimaan, mistä olemme kotoisin ja missä kotonamme? Missä on juuret? Miltä ne tuntuvat? Minun juureni, ovatko ne täällä vai toisaalla. Esitys oli kooste Kokkolan Kaupunginteatterin JuuretOn –näytelmästä.

Kuulimme myös Kyrö Distilleryn synty-ja menestystarinan – juuret vasta muutaman vuoden takaa - Mikko Koskisen johdattelemana. Mikko rakenteli meille tilaisuuden alkuun myös aidot kultamitalijuomat.

Tilaisuuden päätteeksi Fenniaan (perustettu 135 v sitten) kuuluva Henki-Fennia oli laittanut ”pöydän koreaksi”, joten nautinnollisten esitysten päätteeksi saimme nauttia vielä erinomaisesta tarjoilusta.

Tilaisuus sai suuren suosion. Ilmoittautuneita oli yli äyräiden, peräti 80! Tunnelma oli pohojalaaseen tapaan korkealla ja eräskin osallistuja muotoili tuntonsa: ”Oli taas sykähdyttävää: tämä pohojalaasuus on niin syvällä”.

Kuva: Touko Yrttimaa

Sata vuotta suomalaista maanpuolustusta - Maanpuolustuskorkeakoulussa huhtikuussa

Maanpuolustuskorkeakoulu kutsui Lupin vieraakseen Santahaminaan 6.4. klo 17-19 väliseksi ajaksi. Tilaisuuden isäntänä toimi Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori, kenraalimajuri Ilkka Korkiamäki. Lupin puolesta tilaisuutta isännöi kökkäporukan jäsen Pauli Liikala, joka kertoi myös Vimpelin Sotakoulusta 1917-1918.

Ilkka Korkiamäki kertoi Maanpuolustuskorkeakoulusta, jonka jälkeen lupilaaset pääsivät tutustumaan Santahaminaan hänen johdollaan. Kiertokävely päättyi ruokasaliin, jossa päästiin nauttimaan torstain kunniaksi erinomaisesta hernerokasta ja pannarista!

Kuvat: Touko Yrttimaa

Lupin kirjailijavieraana Antti Tuuri

Huhtikuussa 20.4. pääsimme kuuntelemaan Antti Tuuria Otavalle. Erinomaisten trahteerien (tarjoiluiden) jälkeen kirjailija astui lavalle ja lupilaiset yllättivät hänet laulamalla kiitokseksi Vaasan marssin. Sen jälkeen Antti Tuuri kertoi humoristisella tavalla sekä uusimmasta kirjastaan Tangopojat että muutenkin tuotannostaan. Yleisöllä oli lukuisia kysymyksiä, joihin saimme nasevia vastauksia. Tilaisuuteen osallistui 65 lupilaista. Lopuksi Antti Tuuri signeerasi kirjahankintojamme ja pääsimme edullisille ostoksille.

Kuvassa Antti Tuuri ja Otavan markkinonti- ja viestintäpäällikkö Kirsi Tähjänjoki. Kuvat: Terhi Ahvonen ja Touko Yrttimaa

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin vieraana

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin tilaisuudessa 18.5. viestintä- ja markkinointijohtaja Pirjo Peltola kertoi Venäjästä toimintaympäristönä ja kehityspäällikkö Tarja Teittinen raportoi tuoreen barometritutkimuksen tuloksista. Toimittaja Taneli Dobrowolski lopetti illan esittelemällä venäläisen median näkemyksiä maastamme. - Ilta oli erittäin mielenkiintoinen ja keskusteleva, suurkiitokset SVKK:lle! Lupin puolesta tilaisuutta emännöi Aino Alppinen. Tilaisuuteen oli ilmoittautunut 40 henkeä.

Kuvassa Taneli Dobrowolski, Pirjo Peltola ja Tarja Teittinen. Kuva: Terhi Ahvonen

Lupin kesän avaus ja tutustuminen uudistettuun Lasipalatsiin

Lasipalatsin Senior Adviser Martti Tyynismaa - Lupin perustajajäseniä ja ensimmäinen puheenjohtaja - tarjosi kesän alkajaisiksi lupilaisille lasillisen kuohuvaa sekä kertoi mielenkiintoisia ja hauskoja tarinoita Lasipalatsin historiasta. Kiitos taas kerran Martti, onneksi et ole unohtanut Lupia!

Ilahduttavaa, että paikalla oli 24 lupilaisen lisäksi myös Lupin perustajajäsen Marjo Timonen, joka mainitsi Lupin täyttävän 10 vuotta ensi vuoden aikana.

Kuvassa keskellä Martti Tyynismaa ja Lupin puheenjohtaja Anne Pollari.

Kuva: Touko Yrttimaa

Lupin vuosikokous 29.5. Lasipalatsissa

Lupin vuosikokoukseen osallistui 12 lupilaista. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokouksen puheenjohtajana toimi Riitta Antinmäki. Kökkäporukassa jatkavat hallituksen puheenjohtajana Anne Pollari ja jäseninä Terhi Ahvonen, Aino Alppinen ja Pauli Liikala. Uutena hallituksen jäsenenä aloittaa Anna-Maija Mäki-Fränti. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan: 20 €/henkilöjäsen ja 100 €/yhteisöjäsen.

Lupilaiset GTK:n vieraina 31.8.

Syksyn ensimmäinen vierailu suuntautui Geologian tutkimuskeskukseen. Tieteellisen tutkimuksen johtava asiantuntija Asko Käpyaho kertoi GTK:n roolista ja strategiasta. Geofyysikko Hanna Leväniemi vei vierailijat matkalle kotimaasta Kirgistaniaan ja selvitteli kansainvälistä toimintaa. Illan lopetti huikean mielenkiintoinen geonäyttelyyn tutustuminen Askon johdolla.

Paikalla oli parikymmentä innokasta lupilaista, joita ei tahtonut saada lähtemään kotiin, kun kysyttävää riitti ja riitti.

Kuvassa Hanna Leväniemi, Asko Käpyaho ja Aino Alppinen. Kuvat: Terhi Ahvonen

GTK:lla: palanen kuuta sekä pieni Suomen lippu, joka oli kuulennolla mukana.

Ikitie -ennakkokutsuvierasnäytöksessä Savoy-teatterissa 70 lupilaista 14.9.2017 

Saimme poikkeuksellisen elokuvaillan, sillä ennen elokuvan alkua haastateltaviksi saapuivat mm. Antti Tuuri - jonka samannimiseen romaaniin elokuva pohjautuu - ja elokuvan tuottaja Ilkka Matila (MRP-yhtiöt), jota saamme kiittää kutsuvieraslipuista.

Esityksen jälkeen estradille saapuivat vielä elokuvan ohjaaja AJ Annila ja päätähti Tommi Korpela, joille yleisö sai esittää kysymyksiä.

Ikitie -elokuva on osa Suomi 100 juhlavuoden ohjelmaa.

Kuvassa Ilkka Matila ja Antti Tuuri haastateltavina.

Kuvat: Touko Yrttimaa

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly