Return to site

2014 Lupi järjesti jäsenilleen 13 tilaisuutta, joihin osallistui lähes 740 lupilaista.

Kuva: Aleksi Ryyppö

21.1.2014 Yritysvierailu Lemminkäinen-konserniin.  
Yritysvierailun isäntänä oli Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki (s. Kurikka), joka kertoi konsernin toiminnasta sekä rakennustoimialan näkymistä. Tilaisuuteen osallitui 24 lupilaista. Kuvassa Timo Kohtamäki Lemminkäisen Äiti -maalauksen edessä. Kuva: Terhi Ahvonen

broken image

11.2.2014 Kulttuuri-ilta Taiteilijakoti Erkkolassa Tuusulassa
Keskustelijoina kirjailija Kirsti Manninen (s. Helsinki, sukujuuret Seinäjoella) ja näyttelijä Jussi Lampi
(s. Lappajärvi). Keskustelun teema oli ”Pohjanmaa roolien näyttämönä”.
Illan lopuksi kuultiin elävää musiikkia: ammattimuusikko Pentti Lahti tunnelmoi saksofonillaan jazzsäveliä.
Osallistujia 40. Kuvissa Kirsti Manninen ja Jussi Lampi. Kuvat: Terhi Ahvonen

broken image
broken image

11.3.2014 Yritysvierailu: Brunnen Communications Oy

Yritysvierailun emäntinä olivat toimitusjohtaja Taru Nikulainen (s. Vaasa), viestintäkonsultit Leena Piirto ja Mirka Huhtala (s. Kauhava) sekä maisteriopiskelija Jasmiina Riikonen.
Alustuksen otsikkona oli ”Mediamaisema murtuu. Millaisen roolin sinä otat?”.
Lopuksi käytiin vilkasta keskustelua ja ajatusten vaihtoa viestintäalan ajankohtaisista ilmiöistä iltapalan äärellä. Osallistujia 24.

31.3.2014 Taide-Lupi: Galleria Bronda 
Emäntänä oli Galleria Brondan toimitusjohtaja Sofia Rehbinder. Yhden illan pop up –taidenäyttelyssä oli esillä kolmen pohjalaistaiteilijan teoksia: Elina Försti (s. Evijärvi), Annika Dahlsten (s. Vaasa) ja Eliisa Tuisku (s. Seinäjoki).
Mesenaatti Lars Swanljung (s. Vaasa) kertoi, millainen teos puhuttelee taiteenkeräilijän silmää ja mieltä. Tilaisuuden juontajana toimi Esko Reinonpoika Alanko (s. Kurikka), joka haastatteli taiteilijoita.
Puheohjelman päätteeksi ammattimuusikko Heikki Nikula (s. Seinäjoki) soitti bassoklarinettia. Osallistujilla oli myös mahdollisuus tutustua näyttelyteoksiin ja seurustella taiteilijoiden sekä muiden paikallaolijoiden kanssa.

Osallistujia 65. Kuvassa Anneli Jäätteenmäki ja Elina Försti. Kuva: Terhi Ahvonen

broken image

29.4.2014 Jazz-ilta. LeBonk
Illan teemana oli ”Lupi jazzailee kepeästi kevääseen”. Jami-illassa kuultiin Suomen parhaita pohjalaissyntyisiä jazzmuusikoita, joista oli koottu tilaisuutta varten yhden illan bändi ”Lowland Jam Band”. Laulusolistina jammaili Ami Aspelund (s. Vaasa).
Tapahtuman juonsi MTV:n media-ammattilainen Jesse Ristilä (s. Seinäjoki).
Aluksi Kerava-Jazzin festivaalijohtaja Mauno Kahranaho (s. Nurmo) kertoi festivaalijärjestäjän arjesta ja juhlahetkistä. Sen jälkeen lavalle nousivat musisoimaan ja laulamaan jamibändi ja Ami. Kokoonpanossa saksofonia soitti Petteri Hietamäki (s. Vaasa), koskettimia Antti Kujanpää (s. Nurmo), bassoa Ari-Pekka "Ape" Anttila (s. Vimpeli) ja rumpuja Markus Ketola (s. Kauhajoki). Kuvassa Lowland Jam Band ja solistina Ami Aspelund. Kuva: Terhi Ahvonen

Osallistujia 70.

broken image

13.5.2014 Vierailu Ilmatieteen laitokselle
Organisaatiovierailun kohteena oli Ilmatieteen laitos, ja tavoitteena oli lisätä osallistujien säätietoutta. Aiheina olivat sääennusteet, ilmastonmuutos, tuulivoima ja aurinkoenergia. Illan emäntänä toimi erikoistutkija Tarja Savunen (s. Kurikka). Lupin edustajana tilaisuutta luotsasi Tuula Salo.
Aluksi kuultiin Ilmatieteen laitoksen toiminnan esittely.
Sääennustuksen tekemisestä kertoi ryhmäpäällikkö ja meteorologi Anssi Vähämäki (s. Nurmo). Kasvihuoneilmiö ja ilmastonmuutos olivat aiheena tutkija, apulaisprofessori Kimmo Ruosteenojan puheenvuorossa. Kolmannen asiantuntija-alustuksen piti tutkija Jenni Latikka (s. Nurmo), joka kertoi tuulivoimasta ja aurinkoenergiasta.

Osallistujia 34.

11.6.2014 Yritysvierailu Yaran koetilalle Vihtiin
Illan isäntänä toimi Yara Suomi Oy:n markkinointi- ja kehitysjohtaja Jari Pentinmäki (s. Jalasjärvi).
Lupi-ryhmän vetäjänä oli Tuula Salo. Tervetulokahvit nautittiin navetalla, jossa samalla kuultiin Yaran Suomen ja globaalin liiketoiminnan esittely. Teema-alustuksen aiheena oli: ”Ruuan riittävyyden globaalihaaste liiketoimintamahdollisuutena”. Sen jälkeen jalkauduttiin lyhyelle kenttäkierrokselle Kotkaniemen tutkimusaseman alueella. Ilta päättyi buffetillalliseen kartanon tiloissa. Osallistujia 17. Kuvassa Kotkaniemen kartano.

broken image

26.5.2014 Lupin vuosikokous ja kesän avaus Vanhan Ylioppilastalon terassilla
Iltapäivän aluksi pidettiin vuosikokous. Sen jälkeen jatkettiin vapaamuotoisella terassikeskusteluilla ja verkostoitumisella. Tilaisuuteen ei sisältynyt ennakkoon järjestettyä ohjelmaa tai esiintyjiä. Paikalla olleista lupilaasista osa täytti kökkäporukan laatiman palautelomakkeen, johon toivottiin kirjattavan ylös kommentteja toiminnasta sekä ehdotuksia tulevan ohjelmiston esiintyjistä ja vierailupaikoista. Osallistujia 20. Kuvassa vuosikokoukseen osallistuneita lupilaisia; edessä oikealla Lupin puheenjohtaja Leena Krekola. Kuva: Terhi Ahvonen

broken image

3.9.2014 Vierailu Elinkeinoelämän tutkimuslaitokseen (ETLA)

 Organisaatiovierailun isäntänä oli ETLA:n toimitusjohtaja Vesa Vihriälä (s. Vimpeli). Talousaiheista keskustelua johdatteli Hannu Kataja (s. Vimpeli), Kuntalehden ja Kunta-TV:n päätoimittaja. Lupi-edustajana toimi Leena Krekola.
Tilaisuuden aluksi kuultiin toimitusjohtajan esittely ETLA:n organisaatiosta ja toiminnasta. Sen jälkeen keskustelu avattiin tulevaisuuspohdinnoille, kysymyksille ja ajatustenvaihdolle, joka jatkui vilkkaana buffetpöydän antimien ääressä. Osallistujia 28. Kuvassa lupilaisia ETLA:ssa.

broken image

17.9.2014 Vierailu Maaseudun Tulevaisuus –lehden toimitukseen

 Toimitusvierailun isäntinä olivat päätoimittaja Lauri Kontro (s. Nurmes), artikkelitoimittaja Heikki Tuuri (s. Ylistaro) sekä emäntänä toimittaja Tarja Halla (s. Kannus). Lupi-tervehdyksen esitti Tuula Salo. Päätoimittaja esitteli aluksi lehden toimintaa ja linjauksia. Lisäksi toimittajat kertoivat työstään. Sen jälkeen oli mahdollisuus esittää kysymyksiä. Keskustelu jatkui virkeätahtisena iltapalabuffetin äärellä. Osallistujia 34. Kuvassa illan isännistä Heikki Tuuri sekä aktiivilupilainen tutustumassa suomalaisen maaseudun parhaimpiin tuotteisiin. Kuva: Terhi Ahvonen

broken image

29.10.2104 Komiat koolla! Ostrobotnia-talon juhlasalissa
Vuoden suurimmassa tapahtumassa Lupin yhteistyökumppanina oli Seinäjoen seudun Komia, johon kuuluu kahdeksan kuntaa: Alavus, Ilmajoki, Jalasjärvi, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lapua ja Seinäjoki. Tilaisuus suunniteltiin yhteistyössä Komian markkinointipäällikön Tuula Lahden ja Komia-markkinointiryhmän kanssa.
Osallistujille heitettiin huumorimielessä ennakkokysymys, kuka on mahdollisesti paluunpähkäilijä, paluunpakoilija tai potentiaalinen paluuyrittäjä.
Tapahtuman tavoitteena oli esitellä Seinäjoen seudun kuntia houkuttelevina paluumuuton ja yritystoiminnan kohteina sekä päivittää pääkaupungissa asuvien pohjalaisten seutukuulumisia ajan tasalle.
Taphtuman juonsivat kökkäporukan jäsen, ammattinäyttelijä Oskari Katajisto (Kurikka) sekä Helsingin Sanomien päätoimittajaksi siirtynyt Päivi Anttikoski (s. Evijärvi). Alkutervehdyksen lausui Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.
Illan ohjelman starttasi käyntiin Softengine-yhtye energisellä musiikkinumerollaan.
Kuntapäättäjän näkökulman tilaisuuteen toi Kati Ojaniemi, Seinäjoen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.
Paluunpähkäilijän mietteitä lavalla esitti Esa Nieminen (s. Kauhajoki), SuomiAreenan tuottaja MTV:lta, Lupin perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja.
Paluuyrittäjän työstä kotiseudulla kertoi Utec Oy:n Tuomas Tukeva Lapualta.
Elämysteollisuudesta ja luovasta yrittäjyydestä toi tuoretta kenttätietoa HP Duudson Parviainen.
Ministeri Paula Risikko toi omassa puheosuudessaan esille sekä aluekehittämisen teemoja että omakohtaisia juurikokemuksia Pohjanmaalla asumisesta ja pohjalaisuudesta.
Urheilijan vastausnopeutta ja heittokättä yleisö pääsi kokemaan ohjelman loppuosiossa, kun keihäänheiton olympia-kultamitalisti Tapio Korjus Kuortaneen urheiluopistolta päästettiin lavalla vauhtiin. Osallistujia 250. Kuvissa: Softengine lauteilla. Tapio Korjus, Riitta Antinmäki ja Markku Haapaniemi. Jorma Rasinmäki ja Oskari Katajisto. Eija Kalliomäki ja Paula Risikko.

broken image
broken image
broken image
broken image

26.11.2014 Kirjailijailta WSOY:llä
WSOY:n, Tammen ja Johnny Knigan viestintäpäällikkö Petra Majander oli tilaisuuden emäntänä, ja Lupi-tervehdyksen lausui Terhi Ahvonen. Kirjailijat Mikko-Pekka Heikkinen ja Riina Katajavuori kertoivat syksyn uutuusteoksistaan. Heitä haastatteli toimittaja Mia Halonen (sukujuuret Teuvalla).  Musiikkinumeroita esitti Kari Kallonen & Uudisraivaajat teemalla "Isosella vaan sano Rannan-järvi".
Ohjelmaosuuden jälkeen tarjolla oli mahdollisuus verkostoitumiseen sekä edullisiin ostoksiin kirjamyymälässä. Osallistujia 73. Kuvissa Riina Katajavuori ja Mikko-Pekka Heikkinen. Kuvat: Terhi Ahvonen

broken image
broken image

10.12.2014 Kirjailta Helsingin Sanomain Säätiön tiloissa (Päivälehden museo)
Kirjaillan alkutervehdyksen esitti Heleena Savela (s. Lappajärvi), Helsingin Sanomain Säätiön yliasiamies.
Toimittajana työskennellyt Jorma Melleri (s. Lappajärvi) haastatteli sen jälkeen Helsingin Sanomien entistä päätoimittajaa Antti Blåfieldiä (s. Kurikka) hänen tuoreesta kirjastaan ”Loistavat Erkot. Patruunat ja heidän päätoimittajansa”.
Kuulijoilla oli mahdollisuus kysymyksiin, keskusteluun ja edulliseen kirjahankintaan. Buffetantimien ohella usea osallistuja kävi pyytämässä kirjailijalta signeerauksen teokseen. Osallistujia 70

Kuvassa Heleena Savela, Antti Blåfield ja Jorma Melleri. Kuva: Touko Yrttimaa

broken image