• Lupin 10. juhlavuosi menossa

  Lupin vuosikokous pidettiin 31.5.2018.


  Hallituksessa eli kökkäporukassa jatkavat Anne Pollari puheenjohtajana ja Terhi Ahvonen, Aino Alppinen sekä Anna-Maija Mäki-Fränti hallitusjäseninä. Uudeksi hallitusjäseneksi valittiin Alberto Claramunt.

   

  Kökkäporukka toivottaa aurinkoosta ja rentouttavaa kesää kaikille!

   

   

   

  Pohojalaasten Lupin virallinen - Official - facebook-ryhmä

   

  Pohojalaasten Lupin virallinen - Official - facebook-ryhmä on perustettu 11.4.2017. Liity facebook-ryhmän jäseneksi! Löytyy linkistä:
  https://www.facebook.com/groups/1874797472776472/?fref=ts
 • Täton tehty

  Lisää kuvia ja tapahtumaselostuksia löytyy Historia -otsikon alta!

  Lupin vuosikokous 31.5.

  Lupin sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 31.5.2018 Pub Peräkammarissa. Lupin hallitus- eli kökkäporukassa jatkavat entiset: Anne Pollari (pj), Terhi Ahvonen, Aino Alppinen ja Anna-Maija Mäki-Fränti. Pauli Liikala oli ilmoittanut luopuvansa hallituspaikastaan toimittuaan kökkäporukassa vuodesta 2015. Uutena jäsenenä kökkäporukkaan valittiin pohjalais-katalonialainen Alberto Claramunt (s. Seinäjoki).
   

  Kuva: Terhi Ahvonen

  Työmarkkinapäättäjiä kuulemassa 17.5.

  Lupin 10-vuotisjuhlavuoden kevätkauden päätöstilaisuudessa 17.5.2018 hotelli Presidentissä oli koolla Maija Pihlajamäen/Jyty aloitteesta eteläpohjalaistaustaiset työmarkkinapäättäjät Markku Jalonen (KT) sekä Maija itse, keskipohjalaistaustaiset Antti Palola (STTK) ja elinkeinoministeri Mika Lintilä. Eteläpohjalais-katalonialaistaustainen Verkkouutisten päätoimittaja Alberto Claramunt johdatteli keskustelun kulkua herkullisesti vuoroon aivan asiallisesta ja tiukasta asiasta kevennyksien kautta asian viereen. Kuulijakunta sai hörähdellä moneen otteeseen, sen verran hyviä sutkauksia ja kertojantaitoja keskustelijamme osoittivat. Tunnelma oli kotoosen leppoosa. Lupilaaset viihtyivät ja kilvan kiittelivät tilaisuutta erinomaiseksi ja onnistuneeksi. Yksi jos toinen kommentoi ”oli mukavaa”. Yksi lupilaisista kertoi lähteneensä ajamaan Vaasasta lounaan jälkeen tehden hellepäivänä vain yhden pakollisen biologisen pysähdyksen. Auto parkkiin kotinurkille Töölöön, hyppäys ratikkaan – ja ehti! Loppukommenttina: Erinomainen tilaisuus – kyllä kannatti! Ilahduttavaksi koettiin myös, kun kiireiset vieraamme jäivät lupilaisten seuraksi myös iltapalalle ja lasilliselle viiniä. Näin saatiin rupatelluksi vielä vapaamuotoisesti. TIlaisuuteen osallistui 50 henkeä. Lupin puolesta tilaisuutta emännöi Anne Pollari.

   

  Kuva: Terhi Ahvonen

  Satu Vasantola Werner & Jarl -kirjakaupassa 24.4.

  Pohjalaistaustainen esikoiskirjailija, Helsingin Sanomien toimittaja, Satu Vasantola oli Lupin vieraana romaaninsa "En palaa koskaan takaisin, luulen" tiimoilta. Tilaisuuden emäntänä toimi Bonnier Booksin markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen, hänkin pohjalaistaustainen. Tilaisuuteen mahtui 30 lupilaista, jotka saivat kuulla Sadun ja Reetan innostavaa ja monin paikoin samaistuttavaakin tarinointia pohjalaisjuurista. Tilaisuuden oli junaillut kökkäporukan Anna-Maija Mäki-Fränti ja emännöi Anne Pollari.

   

  Kuva: Terhi Ahvonen

  Lupilaiset kylässä Kankureilla 12.4.2018

  Lupilaisten kovasti toivoma vierailu Lapuan Kankureille Helsingin Katariinankadun Store&Studio –myymälään saatiin sovitetuksi isäntäväen aikatauluihin 12.4.2018. Tilaisuudessa saimme kuulla Kankurien mielenkiintoisen tarinan neljännen polven kankurien, Jaana ja Esko Hjeltin kertomana. Tarinaan toi perspektiiviä ja sitä elävöitti vielä filmiltä nähtynä edeltävän sukupolven, Esko Hjeltin vanhempien muistelot yhtiön alkutaipaleelta. Näimme myös Kankurien tunnelmallisen ja mieleenpainuvan esittely- ja markkinointivideon. Koko myymälä oli täynnä silmänruokaa niin, ettei paremmasta väliä. Monelle iski valinnan vaikeus. Saimme myös nauttia pöydän antimista kauniin kattauksen keskellä – kuinkas muuten, kun kodin tekstiilejä tekevästä, aikaansa seuraavasta ja vuosien saatossa upeasti uudistumaan kyenneestä vientiyrityksestä on kyse. Lupin puolesta tilaisuutta emännöi Anne Pollari. Tilaan oli paikkoja 50, ilmoittautuneita 64.

  Tilaisuus kirvoitti osallistujilta palautetta:” Kankureiden tarina on mielenkiintoinen, tarjoilut olivat erinomaiset ja mukavaa ostettavaakin löytyi”, ” Aina se on mahtavaa, kun pohojalaanen menestyy. Upea juttu. Hyviä tuotteita. En ehtiny paremmin perehtyä, mutta se meidän essu oli hyvä”.

   

  Terhi Ahvonen otti kuvan illan esiintyjistä: Jaana ja Esko Hjelt sekä Lupin puheenjohtaja Anne Pollari.

  Lupin vierailu SOK-yhmässä 15.2.2018

   

  Kolmisenkymmentä lupilaista vieraili torstaina 15.2 SOK:n pääkonttorissa. Isäntänämme toimi Kortesjärveltä kotoisin oleva SOK:n tietohallintojohtaja (CIO) Raimo Mäenpää. Hän esitteli meille S-ryhmän toimintaa. Erityisen mielenkiintoista oli kuulla S-ryhmän uuden Sipoossa olevan logistiikkakeskuksen toiminnasta ja mittasuhteista.

   

  Raimon esityksen jälkeen jakaannuimme kahteen ryhmään ja tutustuimme vuoron perään Osuuskauppamuseoon ja SOK:n gallerian taidenäyttelyyn,jossa kuvataiteilija Henna Pohjola esitteli Kiinan ihmisoikeuskysymyksiin ja Falung Gong-liikkeeseen liittyviä piirroksiaan ja valokuvia.

   

  Lupin puolesta isäntänä toimi Pauli Liikala,

  Fujitsulla 24.1. tutustumassa tekoälyyn

  Parikymmentä Lupin jäsentä vieraili Fujitsulla 24.1. Isäntänä toimi Heikki Rantala, joka on lähtöisin Kauhajoelta. Fujitsun Nordic-organisaation teknologiajohtaja Glen Koskela esitteli meille tekoälyn soveltamismahdollisuuksia. Lupin jäsenet kyselivät innokkaasti tekoälystä. Lupin puolesta isäntänä toimi Pauli Liikala.

   

  Kuva: Satu Pelttari

   

  Lupin Adventtiehtoo ja joulukonsertti oli yleisömenestys: yli 250 osallistujaa!

   

   

  Lupin perinteinen Adventtiehtoo ja joulukonsertti pidettiin tänä vuonna Vanhassa Kirkossa ma 18.12.2017 klo 18-19 pohjalaisin voimin. Mukana olivat sopraano Tiina-Maija Koskela (os. Hirvilammi, s. Seinäjoki), piispa, arkkipiispaehdokas Tapio Luoma (s.Kurikka) ja Lauttasaaren kirkkoherra, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki (s. Lapua). Säestyksestä vastasi kanttori, johtava kirkkomuusikko Anna Pulli.

   

  Tilaisuuteen osallistui 252 pohojalaasta: suurin osa Lupin jäseniä, mutta myös Etelä-Pohjalaiset ry:n jäseniä sekä lupilaasten ystäviä. Kiitos kaikille osallistujille: kyllä komiasti raikasivat yhres lauletut laulut!

  Kirjailijaillassa Otavalla sali täynnä lupilaisia tutustumassa kirjailija Heidi Köngäkseen ja hänen tuotantoonsa

  23.11. Otavalle kokoontui 75 lupilaista kuuntelemaan Finlandia-palkittua kirjailijaa, Heidi Köngästä, joka on kotoisin Raahesta. Hänen romaaninsa Sandra on ilmestynyt tänä syksynä. Heidiä haastatteli Otavan markkinointijohtaja Kirsi Tähjänjoki, joka myös emännöi tilaisuutta. Lupin puolesta kiitokset lausui Terhi Ahvonen. Ja lopuksi päästiin taas hankkimaan edulliset kirjalahjat jouluksi!

  Kuvassa Heidi Köngäs sekä Lupin hovivalokuvaaja Touko Yrttimaa - kerrankin itse kuvassa.

   Kuva: Touko Yrttimaa

  Lupin vierailu Valiossa 2.11.2017

   

  Paikalla oli 36 lupilaista kuuntelemassa Valion johtajien esityksiä. Alkutuotanto- ja maidontuotantojohtaja Juha Nousiainen kertoi maidontuotannon tulevaisuuden näkymistä Suomessa. Esitys herätti niin paljon kysymyksiä lupilaisilta, että isäntien aikataulu petti Nousiaisen esityksen aikana. Alun perin hänen piti esiintyä tilaisuudessa toisena puhujana omien kiireittensä vuoksi. Juha vastasi kaikkiin lupilaisten kysymyksiin kiireellisestä aikataulustaan huolimatta.

  Henkilöstöjohtaja Lasse Lintilä kertoi Valion viennistä, ulkomaantoiminnoista sekä tutkimus- ja tuotekehitystoiminnasta ja vastasi niihin liittyviin kysymyksiin.

   

  Lupin puolesta isäntänä toimi Pauli Liikala, joka on aikoinaan ollut töissä Valiolla.

   

  Terhi Ahvonen otti kuvan illan esiintyjistä: kuvassa vasemmalla Lasse Lintilä, keskellä Pauli Liikala ja oikealla Juha Nousiainen.

All Posts
×